هنر آرام ماندن در زمان بحث!
همه ما قطعاً دعوا یا مشاجره ای را به یاد داریم که در آن کنترل خود را از دست داده ایم و از کوره در رفته ایم یا به دلیل این که نتوانسته ایم احساسات خود را کنترل کنیم، به شیوه ای موثر و مفید از خودمان دفاع نکرده ایم و از بحث ناموفق بیرون آمده ایم. هنر مشاجره، کار آسانی نیست و در عمل متوجه می شویم که بحث کردن کار آسانی نیست. همیشه در مشاجره هر دوی طرفین خواهان مشاجره بوده اند و اگر یکی از آن ها بحث را ادامه ندهد، مشاجره تمام شده است. اما گاهی در زندگی شخصی و حرفه ای خود چاره ای جز آغاز یک مکالمه پیچیده و بحث نداریم و شاید در این بحث فشارها و تنش هایی را مجبور باشیم تحمل کنیم. در نتیجه باید بیاموزیم که چگونه با هوشیاری و ملاحظه و بدون از دست دادن آرامش خود به راحتی صحبت کنیم تا به خوبی حرفمان را بیان و از خود دفاع کنیم.
در این مطلب سایت خانومانه به استراتژی هایی اشاره می کنیم که به کمک آن ها می توانید احساسات خود را کاملاً کنترل کنید.
قبل از آن که مخاطبتان را بشناسید، خود را بشناسید
شناخت دیگران امری ضروری است اما قبل از آن شناخت خودمان اهمیت دارد. چرا شناخت از خودمان برای بحث ضروری است؟
– برای آن که آرامش خود را در لحظه بحث حفظ کنیم باید نیروها و قدرت های درونیمان، امنیت و اعتماد به نفسمان را بشناسیم.
– اگر کسی به ناحق جملاتی در مورد شما گفت، مثلاً تو توانایی این کار را نداری یا تو خیلی خودخواهی، اگر به خوبی از خودتان شناخت داشته باشید، این جملات شما را عصبانی نمی کند. چیزی که حقیقت نداشته باشد نباید شما را ناراحت کند.
– برای آن که از بحث پیروز بیرون بیایید، باید نقاط ضعف طرف مقابل را بشناسید.
– دانستن این که مثلاً فرد مقابل با شنیدن نقطه ضعف خود ناراحت می شود به ما کمک می کند تا راحت تر و با اطمینان بیشتر بحث کنیم.
– شناخت خود و شناخت طرف مقابل به ما این امکان را می دهد تا موقعیت را بهتر کنترل کنیم.
در تمام بحث ها، احساسات منفی را از خود دور کنید
اگر می خواهید در بحث آرامش خود را حفظ کنید باید یاد بگیرید که احساسات منفی را نیز کنترل کنید. عصبانیت، خودخواهی، خشم، … همگی احساسات منفی هستند که ما را مورد حمله طرف مقابل قرار می دهد. گاهی پیش می آید که ما در حال محکوم کردن طرف مقابل هستیم و دقیقاً در همین لحظه است که کنترل خود را از دست می دهیم زیرا از حالت منطقی بودن بیرون می آییم و فقط خشن و نادرست حرف می زنیم و به این ترتیب هیچ چیز در بحث عایدمان نمی شود.
برای کنترل وضعیت تکنیک زیر را انجام دهید:
خودتان را از بیرون نگاه کنید. بحث را از از درون خودتان نگاه نکنید و از بیرون با آرامش به بحث نگاه کنید. زمانی که مانند نفر سوم به بحث نگاه می کنید می توانید آرامش خود را حفظ کنید و موقعیت را در دست بگیرید.
بلافاصله دعوا نکنید، به خودتان زمان بدهید
در بحث هایی که معمولاً دو طرف به حرف های هم گوش نمی دهند و فقط حرف خود را می زنند، بحث به جایی نمی رسد؛ مسائل حل نمی شود و انتقادهای غیر سازنده به وجود می آید و گاهی حرف هایی زده می شود که بعدها هر دو طرف به دلیل گفتن آن ها حسرت می خورند. این رفتار برای هیچ کدام از طرفین بحث فایده ای ندارد.
برای آن که بحث را منطقی پیش ببرید برای پاسخ دادن به طرف مقابل زمان بگذارید؛ هیچ اجباری وجود ندارد که بلافاصله پاسخ بدهید. به حرف های طرف مقابل گوش دهید و متوجه شوید که چه می گوید. ابتدا فکر کنید و سپس پاسخ او را بدهید. همیشه پاسخی بدهید که تنش در بحث ایجاد نکند. از طرفی اگر فکر می کنید که این بحث به جایی نمی رسد و فقط احساسات منفی در شما ایجاد می کند، سعی کنید آن را حل و فصل کنید یا از بحث کنار بکشید. به یاد داشته باشید که بعضی بحث ها ارزش آن را ندارد که برایشان زمان بگذارید.
نفس عمیق بکشید
زمانی که دچار تنش می شویم و در بحثی جدی قرار داریم، مغز ما همه چیز را تهدید تلقی می کند. به همین دلیل یک دسته واکنش های عجیب از سوی بدن ما اتفاق می افتد: تپش قلب، لرزش، نفس های بریده بریده، خشک شدن دهان، درد معده و غیره. به همین دلیل در این لحظه برای حفظ آرامش در میان بحث باید چند نفس عمیق بکشید. نفس را عمیق فرو ببرید و به آرامی بیرون بدهید.
آرامش درونی خود را حفظ کنید و خودتان را برای مشکلات روزمره آماده کنید
زندگی چالش های متفاوتی دارد و باید یاد بگیریم که با مشکلات به شکل موثر بجنگیم، با ترس ها مواجه شویم، انتقادها را بپذیریم و با چالش های کوچک زندگی کنار بیاییم. اگر از درون خود را آماده کنیم، به راحتی می توانیم با چالش های دنیای بیرون مواجه شویم. به همین دلیل باید تکنیک های زیر را انجام دهید:
– تمرکز حواس را تمرین کنید.
– ورزش کنید.
– با یک کار هنری، احساسات خود را بیان کنید: نقاشی، خطاطی و سایر کارهای هنری به بیان احساسات کمک می کنند. لازم به ذکر است که هنرهای دستی بر فعالیت مغز تاثیرگذار است. در نتیجه سبب کاهش استرس و حفط آرامش می گردد.
– درونتان را قوی کنید: اعتماد به نفس را بالا ببرید و بر روی ارزش هایتان کار کنید.
– واژگان ذهنیتان را افزایش دهید، تکنیک های بحث را یاد بگیرید و نحوه بهتر صحبت کردن را بیاموزید.